Премиерът акад. Николай Денков коментира доклад, който беше публикуван днес, за

...
Премиерът акад. Николай Денков коментира доклад, който беше публикуван днес, за
Коментари Харесай

Премиерът: Правителството увеличи данъците за “Лукойл“, за да намалеят свръхпечалбите на рафинерията

Премиерът акад. Николай Денков коментира доклад, който беше оповестен през днешния ден, за това, че дерогацията не намалява цените на горивата у нас, а генерира свръхпечалба за " Лукойл " и че бургаската рафинерия употребява малки врати в режима на Европейския съюз за съветските наказания и ги заобикаля като преработва съветския нефт, който получава и го изнася в чужбина.
Прочетете още
" Голяма част от информацията в този отчет беше известна и преди този момент. Няма особена изненада с изключение на скалата, в която се развива тази скица за заобикаляне на глобите. Това, което би трябвало и може да се направи, е да се работи съгласно законите, а там, където законите са безсилни - да бъдат надлежно усъвършенствани. Много приказки бяха казани във връзка с дерогацията в България и по тази причина за какво тя се удължава. Нека да припомня, че дерогацията в действителност се съкратява с концепцията, че последователно би трябвало да се премине към неруски петрол, с цел да сме сигурни, че няма да се окаже на пристанището липсва петрол и оттова не може да работи рафинерията.

В пълномощията на българското държавно управление и към този момент е направено е да се покачат доста налозите, които би трябвало да заплаща " Лукойл ", с цел да може да намалеят свръхпечалбите, които са представени в този материал. И от една страна да се понижат средствата, които влизат в Руската федерация за водене на войната и от друга да се усилят средствата, които влизат в българския бюджет ", сподели Денков на брифинг след форума " Антикорупция, демократична резистентност и икономическа сигурност " в София, проведен от Центъра за проучване на демокрацията.

Министър-председателят разяснява срещата си с ръководителя на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши в София.

" Благодаря на госпожа Кьовеши за визитата й. Поводът, по който се събрахме, е конференция, обвързвана с битката с корупцията. Това към този момент не е единствено битка за икономисване на обществени стредства, за понижаване на битката за въздействие в страните, а към този момент стартира да се трансформира и в битка за опазване на демокрацията ", сподели Денков.

" Говорихме за работата на Европейската прокуратура в България и набелязахме някои ограничения, с които държавното управление би могло да помогне. Тук сме дружно и Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, с цел да покажем какъв брой значима е за държавното управление на България и битката с корупцията и работата с Европейската прокуратура ", добави министър председателят.

Лаура Кьовеши дефинира диалозите си с премиера и със вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел като " доста градивни ".

" Беше извънредно значимо да получим поддръжка, че за това държавно управление битката с корупцията е висш приоритет. Това значи непрекъснат разговор с Европейската прокуратура и единни дейности ", съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР